Un test de sarcină poate fi fals?

Rezultatul unui test de sarcină generează adesea multe întrebări și frământări. Fie că îți dorești sarcina sau nu, prima întrebare cu care se confruntă orice femeie este:

„Este corect rezultatul testului?”

De aceea, mai jos vei citi despre condițiile în care rezultatul testului de sarcină poate fi fals.

→AFLĂ DESPRE TESTUL DE SARCINĂ ULTRA-SENSIBIL ȘI GRATUIT!

Poate fi un test de sarcină fals-negativ?

Când testul de sarcină este negativ, adică nu detectează prezența hormonului HCG în urină, va apărea doar o singură linie. Această linie poartă denumirea de linie de control. Rolul acestei linii este de a-ți indica că testul pe care îl folosești funcționează în parametrii normali.

Un test cu rezultat fals-negativ apare în situația în care el nu indică prezența hormonului HCG (,,hormonul sarcinii”), în ciuda faptului că o sarcină este prezentă. De exemplu, când vârsta de sarcină este foarte mică, concentrația de hormoni este insuficientă pentru fi depistată dacă testul de sarcină se efectuează prea devreme. Deci, uneori este posibil ca rezultatul testului de sarcină să fie negativ, deși sarcina este prezentă.

→DESPRE HORMONUL HCG, HORMON AL SARCINII

Tanara care se gandeste la testul de sarcina si la sarcina.

Iată câteva cazuri în care poți obține un rezultat fals-negativ:

1. Ai făcut testul de sarcină prea devreme. 

Cu cât testul este efectuat prea aproape de menstruația care a întârziat, cu atât este mai greu să se detecteze hormonul HCG. Pentru un rezultat precis, se recomandă să faci testul de sarcină la o săptămână de la menstruația lipsă – atunci nivelul de HCG este suficient pentru a fi detectat.

2. Ai citit rezultatul testului de sarcină prea repede. 

Asigură-te că ai respectat întocmai instrucțiunile legate de timpul de așteptare pentru a citi rezultatul testului. Folosește un cronometru setat cu durata indicată pe instrucțiuni.

3. Urina a fost diluată. 

Dacă bei lichide în exces înainte de a efectua testul de sarcină pentru acasă, acesta ar putea fi fals-negativ. Folosirea primei urine de dimineață poate ajuta la creșterea acurateței testului –concentrația de hormon HCG este mai ridicată în prima urină de dimineață decât în urina eliminată pe parcursul zilei.

→CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CICLUL MENSTRUAL ȘI SARCINĂ?

Poate fi un test de sarcină fals-pozitiv?

Dacă ai un test de sarcină pozitiv, adică au apărut 2 liniuțe roz, cel mai probabil că ești însărcinată.

Test de sarcina cu doua linii, adica pozitiv.

Test de sarcină pozitiv

În contrast, testul are rezultatul fals-pozitiv în cazul în care apar cele 2 linii roz, dar, de fapt, nu este prezentă o sarcină.

Cazurile de rezultat fals-pozitiv sunt extrem de rare. Totuși, sunt unele condiții de natură medicală ce determină un rezultat fals-pozitiv: unele forme de cancer, administrarea unui tratament hormonal cu HCG sau în situația unei pierderi de sarcină anterioară efectuării testului.

Trebuie să știi că testul de sarcină pozitiv indică prezența hormonului HCG (hormonul sarcinii) în urină. El nu este un diagnostic de sarcină. Pentru a confirma sarcina ai nevoie de o ecografie de confirmare a sarcinii.

Îți punem la dispoziție Gratuit teste de sarcină sigure.

Pentru programări apelează 0753469874 sau scrie-ne la

@sarcinaneplanificata.

Poate fi un test de sarcină neconcludent?

Cazurile în care un test de sarcină este neconcludent sunt rare și se întâmplă atunci când testul nu este bun.

Testul de sarcină este neconcludent în următoarele situații:
  • Nu apare linia de control, care întotdeauna ar trebui să fie prezentă. Linia de control indică faptul că testul funcționează la parametrii normali și trebuie să apară indiferent dacă rezultatul testul este pozitiv sau negativ.
  • În cazul în care apare doar linia ce ar sugera prezența hormonului HCG, dar nu apare și linia de control, testul este neconcludent.
  • Nu apare nici o linie, zona de citire a rezultatului rămâne albă.

→CUM ȘTII CĂ AI NEVOIE DE CONSILIERE ÎN SARCINĂ?

Dacă nu ai făcut încă un test de sarcină sau ai făcut, dar dorești să fii 100% sigură de rezultat, apelează 0753469874 sau scrie-ne la
 @sarcinaneplanificata.

Dacă vrei să confirmi rezultatul testului tău de sarcină, află mai multe despre un test de sarcină ultra sensibil: testul Cortez.


AFLĂ MAI MULTE:

→CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CICLUL MENSTRUAL ȘI SARCINĂ

→TEST DE SARCINĂ SIGUR ȘI GRATUIT

→CUM CITESC UN TEST DE SARCINĂ?

→DESPRE HORMONUL HCG, HORMON AL SARCINII

→SARCINA NEPLANIFICATĂ ȘI AVORTUL (I)

RESURSE:

FUNDAȚIA CLINICA PRO VITA

AMERICAN PREGNANCY ASSOCIATION

S-ar putea să-ți placă și:

Call Now Button