TESTUL DE SARCINĂ DIN URINĂ- O METODĂ RAPIDĂ DE DETECȚIE A SARCINII

Dacă te confrunți cu posibilitatea de a fi însărcinată, primul lucru pe care îl poți face pentru a găsi răspuns este efectuarea unui test de sarcină din urină.

 

Testul de sarcină este cea mai rapidă metodă de semnalizare a unei sarcini pentru că a fost conceput să depisteze hormonul HCG. Hormonul HCG este produs de embrion și ajunge la o concentrație detectabilă în urina mamei la 6-10 zile de la concepție. HCG –ul se varsă în sânge, de unde ajunge în urina mamei. De aceea, acolo unde este prezentă o sarcină, este prezent și hormonul HCG în urină.

 

AFLĂ DESPRE HORMONUL CARE ANUNȚĂ SARCINA, HORMONUL HCG.

 

Există două tipuri de teste de sarcină: testul de sarcină din urină și test de sarcină din sânge. testul de sarcină din urină măsoară concentrația de hormon HCG ce se regăsește în urină, în timp ce testul de sarcină din sânge măsoară concentrația hormonului HCG din sânge. Dintre cele două, testul de sarcină din urină este cel mai folosit atât datorită prețului accesibil, cât și pentru rapiditatea cu care emite rezultatul.

 

Totuși, folosirea corectă a unui test de sarcină din urină pune probleme multor femei. Am scris aceste articole pentru orice femeie care dorește să folosească în mod adecvat un test de sarcină și să obțină un rezultat corect.

DESPRE TESTUL DE SARCINĂ DIN URINĂ

 

Testul de sarcină din urină este format în principal dintr-o bandă tratată chimic pentru a recunoaște prezența hormonului HCG ce este produs de embrion în timpul sarcinii. Acest hormon este cunoscut sub denumirea prescurtată de HCG ( hormon gonadotrop corionic).

 

Așadar, testul de sarcină pe bază de urină detectează prezența hormonului HCG în urină. Dacă hormonul HCG este prezent, înseamnă că testul este pozitiv, iar dacă hormonul este absent, testul este negativ.

 

→CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CICLUL MENSTRUAL ȘI SARCINĂ

 

Cum știi când testul de sarcină este negativ sau pozitiv?

Pozitivitatea sau negativitatea testului o putem observa prin liniuțele ce apar ca urmare a intrării testului în contact cu urina. Fie că unele teste au o bandă pe care o introduci în urină, fie că trebuie să depui câteva picuri într-un spațiu special desemnat pe test, rezultatul se poate vedea cu ochiul liber.

Test de sarcină pozitiv cu doua linii clare
Test de sarcină din urină pozitiv

Când testul de sarcină este pozitiv, adică a detectat prezența hormonului HCG- „hormanul sarcinii”, vor apărea 2 linii roz. Linia ce poartă denumirea de linie de control  îți indică faptul că testul funcționează corect. Prezența a unei a doua linii îți indică faptul că hormonul HCG („hormonul sacinii”) este prezent în urină.

 

Deci, atunci când apar 2 linii roz pe test, este semnul că a fost detectat hormonul de sarcină în urină. Cu alte cuvinte, testul de sarcină este pozitiv.

 

→TEST DE SARCINĂ SIGUR ȘI GRATUIT

 

Test de sarcină din urină negativ

Când testul de sarcină este negativ, apare doar linia de control ( o singură linie). Un test de sarcină negativ arată că nu s-a detectat prezența hormonului de sarcină (hormonul HCG) în urină.

 

→CUM ȘTII CĂ AI NEVOIE DE CONSILIERE ÎN SARCINĂ

 

 Dorești să fii 100% sigură de rezultat?

Îți punem la dispoziție teste de sarcină gratuite și sigure, chiar dacă ai efectuat un test de sarcină anterior.

Pentru programări contactează-ne la 0753469874 sau 

 @sarcinaneplanificata.

Dacă testul de sarcină este pozitiv, beneficiezi de ecografia de confirmare a sarcinii gratuit.

 

Programează-te aici

 


AFLĂ MAI MULTE

 

RESURSE

→FUNDAȚIA CLINICA PRO VITA

→AMERICAN PREGNANCY ASSOCIATION

 

 

S-ar putea să-ți placă și:

Call Now Button