SARCINA NEPLANIFICATĂ ȘI AVORTUL

Află capcanele unei sarcini neplanificate I

De obicei când o femeie se confruntă cu o sarcină neplanificată simte că trebuie să aleagă între sarcina neplanificată și avort. Povara sarcinii o face să se simtă vulnerabilă și în căutarea unei soluții rapide. Capcanele sunt la tot pasul. Însă, de ce este o femeie însărcinată atât de vulnerabilă și cum poate primi ajutor?

Vom răspunde la acest două mari întrebări în următoarele două articole Sarcina și avortul. Află capcanele unei sarcini (I) și Sarcina neplanificată și avortul (II). Este necesar să abordăm legătura dintre sarcina neplanificată și avort cât se poate de sincer și responsabil.

Așadar, mai jos sunt 4 motive (din 9) pentru care femeile sunt tentate să apeleze la avort atunci când se confruntă cu o sarcină neplanificată.

SARCINA NEPLANIFICATĂ ȘI AVORTUL (II)

1. Nu are cu cine să exploreze toate opțiunile disponibile.

Uneori, o femeie care se confruntă cu o sarcină neplanificată discută această problemă doar cu una sau două persoane din anturajul imediat. De multe ori însă, ea alege să nu vorbească deloc, să păstreze sarcina un secret. Însă ea se confruntă cu o criză – se simte tensionată, împovărată și presată să ia o decizie rapidă.

Toate aceste sentimente o apasă, provocându-i confuzie. Aici intervine consilierul pre-avort. Ea este o persoană neutră care nu are nici un interes personal în decizia finală a femeii de a păstra sau nu sarcina, dar care îi oferă informațiile și puterea de a lua decizia potrivită pentru ea. Apelarea la un consilier o va ajuta să descopere oportunități și resurse potrivite pentru situația ei.

Multe femei care au trecut prin avort spun dacă ar fi avut în acel moment de criză pe cineva cu care să exploreze toate opțiunile disponibile, ar fi fost mai împăcate cu decizia luată.

Așadar, dacă te confrunți cu o sarcină neplanificată, apelează la o persoană neutră care să îți asculte povestea și cu care să explorezi în liniște toate opțiunile disponibile. Caută o persoană care să te încurajeze și care să îți amintească de toate punctele forte. Însă, fii deschisă și las-o să te provoace să gândești în perspectivă. Astfel, vei putea lua o decizie informată fiind și în liniște.

7 BENEFICII ALE CONSILIERII ÎNAINTE DE AVORT
consiliere avort

2. Nu are informații cu privire la avort și efectele lui.

 

În România, multe femei au trecut prin procedura avortului- poate chiar bunicile sau mamele noastre. Acest lucru face ca anumite informații despre avort (fie că sunt corecte sau nu) să circule adesea de la o femeie la alta. Însă, aceasta pune obstacole în calea unei informări personale și obiective cu privire la sarcina neplanificată și avortul pe care îl contemplează.

„Am auzit de avort, știu pe cineva care a făcut avort și a zis că nu are nimic.”

Ceea ce uităm adeseori este faptul că fiecare femeie are propriile filtre, deci va trăi fiecare experiență, inclusiv avortul, într-un mod propriu. Așadar, experiența ta personală poate să fie foarte diferită de a prietenei sau de a mamei.

Avortul este o procedură cu implicații multiple și cu consecințe care pot fi imediate, de lungă durată sau chiar pentru tot restul vieții. De aceea, ai nevoie să cunoști toate aspectele pentru a lua decizia bună pentru tine. Ai grijă de tine, protejează-ți sănătatea reproductivă și apelează la un specialist în consiliere pre-avort.

Pentru a beneficia de servicii gratuite de confirmare a sarcinii sună la 0753.469874 sau scrie-ne la @smart_love

nu ești singură și nu ești singura
LEGĂTURA DINTRE CICLU MENSTRUAL ȘI SARCINĂ

4. Îi este rușine că a rămas însărcinată.

Indiferent de vârsta femeii, o sarcină dezvăluie lumii o viață sexuală activă.

Sunt tinere cărora le este rușine că sunt însărcinate. Ele își ascund sarcina deoarece le aduce la lumină alegerile, poate pripite, din viața sexuală. Temerile cu privire la ce vor spune părinții, prietenii, colegii, prietenul o presează pe femeie să ia o decizie rapidă, pe ascuns. Însă păstrarea secretă a sarcinii le lipsește pe multe tinere de sprijin și înțelegere.

Pe de altă parte, sunt femei în vârstă care resimt o jenă puternică pentru că au o viață sexuală activă sau pentru că au rămas însărcinate mai târziu decât ar fi acceptat de societate.

,,Ce ar zice copiii dacă ar știi că sunt însărcinată?"
,,Să rămân însărcinată la vârsta mea?! Mă râd oamenii!"

Împovărată de rușine și teamă, tânăra sau femeia matură tinde să își nege nevoia de a se gândi la sarcina doar în relație cu ea însăși:

  • Ce simt eu cu privire la această sarcină?
  • Care este dorința inimii mele, dacă nu m-ar împiedica nimic?
  • Ce aș câștiga dacă aș păstra această sarcină?
  • Cine este persoana care mă poate ajuta cu adevărat?

Nu lăsa ca rușinea și teama să îți dicteze acțiunile. Ascultă vocea inimii tale.

Apelează la specialist în consilierea pre-avort.

Call Now Button